Pașii simpli pentru împletitura Olandeză

Împletitura olandeză, cunoscută și sub numele de împletitura franceză sau împletitura de tip fishtail, este o tehnică de coafare a părului care creează un aspect elegant și sofisticat. Este potrivită pentru diverse ocazii, de la evenimente speciale până la o zi obișnuită la birou. Haideți să vedem cum puteți realiza această coafură în câțiva pași simpli!

Pasul 1: Pregătirea părului

Înainte de a începe împletitura olandeză, este important să pregătiți părul. Spălați și uscați părul, apoi folosiți un spray de protecție termică dacă intenționați să utilizați placa sau ondulatorul. Pentru mai mult volum, puteți aplica puțină spumă sau spray de texturare.

Pasul 2: Separarea părului

Odată ce părul este pregătit, începeți prin a-l separa în două secțiuni egale. Puteți face această separare deasupra urechilor, astfel încât să aveți două părți egale, una pe stânga și una pe dreapta.

Pasul 3: Începeți împletitura

Alegeți secțiunea din stânga și împărțiți-o în două subsecțiuni egale. Apoi, treceți o mică bucată de păr din subsecțiunea din stânga peste cea din mijloc și adăugați-o la subsecțiunea din dreapta. Acest lucru va deveni noua subsecțiune din dreapta.

Pasul 4: Adăugați păr

Continuați să adăugați păr înainte să treceți o subsecțiune peste cea din mijloc. Adăugați mereu o mică bucată de păr la subsecțiunea din stânga înainte de a o trece peste cea din mijloc. Repetați acest proces pe tot parcursul împletiturii.

Pasul 5: Repetați pe partea cealaltă

După ce ați împletit o parte a părului, treceți la partea opusă și faceți același lucru. Adăugați mereu păr la subsecțiunea din dreapta înainte de a o trece peste cea din mijloc. Continuați să împletiți părul pe partea dreaptă până ajungeți la vârfuri.

Pasul 6: Fixați cu o elastice

Când ați terminat de împletit ambele părți, fixați-le cu elasticul transparent sau cu o clema de păr. Asigurați-vă că împletitura este fermă și bine prinsă.

Pasul 7: Setați coafura

Dacă doriți să obțineți un aspect mai voluminos și dezordonat, puteți să desfaceți ușor împletitura, trăgând ușor de secțiuni pentru a le extinde. Puteți folosi și puțină pălărie pentru a fixa coafura în loc sau pentru a adăuga un aspect mai boem.

Pasul 8: Fixați cu fixativ

Pentru a vă asigura că împletitura rezistă pe tot parcursul zilei, folosiți un spray de fixare pentru a fixa părul. Acest lucru va ajuta la menținerea coafurii în formă și la prevenirea despărțirii firelor de păr.

Pasul 9: Finisarea coafurii

Pentru un aspect final, puteți să adăugați accesorii pentru păr sau să vă jocați cu franjurii sau cu buclele pentru a crea un aspect mai interesant. Alegeți accesorii care se potrivesc cu ocazia sau stilul dumneavoastră personal.

Pasul 10: Asigurați-vă că împletitura rezistă

Pentru a vă asigura că împletitura olandeză rezistă întreaga zi, puteți purta cu voi câteva elastice de rezervă și puțin fixativ pentru a face retușurile necesare, dacă este nevoie.

Împletitura olandeză este o coafură frumoasă și versatilă, care poate fi purtată în diverse moduri. Puteți încerca variante cu împletituri strânse pentru un aspect elegant sau variante mai relaxate pentru o zi casuală. Cu puțină practică, veți deveni expert în această tehnică și veți putea să vă creați propriile coafuri spectaculoase.

Recommended For You

About the Author: Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *