Turnul în tarot: Semnificații profunde

Cartea de Tarot cu numărul 16, Turnul, este una dintre cele mai puternice și enigmatice cărți din pachetul de Tarot. În acest articol, vom explora în profunzime semnificațiile și simbolurile asociate cu Turnul și cum această carte poate influența cititorii de Tarot în cadrul unei ședințe. Să începem!

Originea și simbolismul Turnului

Turnul este reprezentat în mod tradițional ca o structură înaltă, asemănătoare unei turnuri, care este lovită de un fulger și în flăcări. Această imagine încărcată de simboluri este însoțită de o serie de semne care au semnificații profunde:

 1. Fulgerul: Fulgerul care lovește Turnul simbolizează un eveniment brusc și neașteptat care vine să schimbe cursul lucrurilor. Este un semn că schimbarea este inevitabilă și că aceasta va fi rapidă și intensă.
 2. Flăcările: Flăcările care înconjoară Turnul sugerează distrugerea și transformarea. Ceea ce a fost construit în trecut este acum în proces de dezintegrare, iar schimbarea este adesea însoțită de durere și dezorientare.
 3. Oamenii căzând: În unele variante ale cărții Turnul, se pot vedea oameni căzând din turn. Acești oameni reprezintă ideile, credințele sau structurile vechi care nu mai sunt utile și trebuie abandonate.

Semnificații ale cărții Turnul în Tarot

Când Turnul apare într-o citire de Tarot, aduce cu el semnificații puternice și adesea tulburătoare. Iată câteva dintre interpretările comune ale cărții Turnul:

 1. Schimbări neașteptate: Turnul indică adesea schimbări bruște și neașteptate în viața persoanei care primește citirea. Aceste schimbări pot fi atât de mari încât pot zgudui temeliile existenței lor.
 2. Eliberarea de trecut: Turnul poate indica că este timpul să renunțe la vechile idei, credințe sau relații care nu mai servesc un scop pozitiv. Deși acest proces poate fi dureros, el este necesar pentru a face loc pentru noi începuturi.
 3. Reevaluarea: Această carte invită la o reevaluare a tuturor aspectelor vieții. Persoana care primește citirea trebuie să se întrebe dacă a fost într-o zonă de confort care nu i-a permis să crească sau să evolueze.
 4. Deschidere către transformare: Chiar dacă schimbarea adusă de Turnul poate fi dificilă, este important să se înțeleagă că aceasta deschide calea către transformare și creștere personală. Cu toate acestea, procesul poate necesita timp și răbdare.

Cum să interpretezi Turnul într-o citire de Tarot

Atunci când interpretezi Turnul în cadrul unei citiri de Tarot, este crucial să fii sensibil la contextul general al citirii și la întrebările sau preocupările persoanei pentru care faci citirea. Iată câteva sfaturi:

 1. Ia în considerare întrebarea: Gândește-te la întrebarea sau preocuparea persoanei și la cum se leagă aceasta de semnificația Turnului. Este posibil să fie un moment în viața lor când trebuie să facă schimbări majore sau să renunțe la ceva important.
 2. Fii pregătit pentru reacții emoționale: Cartea Turnul poate provoca reacții emoționale puternice la cei pentru care faci citirea. Fii pregătit să oferi sprijin și îndrumare, și să încurajezi persoana să vadă oportunitatea din spatele schimbării.
 3. Accentuează transformarea pozitivă: Amintește persoanei că schimbarea adusă de Turnul poate fi dificilă, dar că aceasta deschide uși către o mai mare înțelegere de sine și către posibilitatea unor noi începuturi.
 4. Promovează autocunoașterea: Folosește această carte pentru a încuraja persoana să se autoanalizeze și să reflecteze asupra modului în care pot aborda schimbarea într-un mod pozitiv.

În concluzie, Turnul în Tarot este o carte puternică și enigmatică cu semnificații profunde. Această carte ne amintește că schimbarea este inevitabilă și că poate veni în cele mai neașteptate moduri. Cu toate acestea, schimbarea aduce cu ea oportunitatea de a crește și de a evolua. Când Turnul apare într-o citire de Tarot, este un apel la introspecție și la deschidere față de transformare.

Recommended For You

About the Author: Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *